Sauli Niinistön lääkkeet vihapuheen torjumiseen

"Minusta eräs lääke olisi se, jos me kaikki tolkun ja maltin ihmiset päättäisimme, että eliminoimme sellaiset henkilöt jotka tätä tekevät, jokainen tarmokkaasti omasta piiristä pois. Niin jäävät sitten keskenään."

 

Tässä sanatarkka lainaus Sauli Niinistöltä tämän iltaisesta iltalehden vaalitentistä. Tämän voi kukin itse käydä tarkitamassa linkistä alhaalla. Löytyy toisesta osasta n. 4 minuutin kohdalta.

 

Eliminoinnilla hän ei tietenkään tarkoita tappamista, mutta sosiaalista eristämistä kyllä. Pitäisikö "tolkun" ihmisten todellakin eristää omia läheisiään, jos he sanovat rumasti vaikka jostakin vähemmistöstä? Tämähän johtaa yhteiskunnalliseen kaaokseen. Puhutaan yhteiskunnan polarisaatiosta ja sitten pitäisi käyttäytyä noin?

 

Ilmeisesti Saulilla ja monella muullakin on sellainen käsitys, että rasistiset vihapuhujat ovat pohjimmiltaan pahoja ihmisiä. Ikäänkuin ihminen ajattelisi niin huvikseen tai ilkeyttään. Ei se niin mene etenkään nykyisessä yhteiskunnassa missä julkituodut rasistiset mielipiteet ovat yksilön oman menestyksen kannalta haitallisia. Rasistinen ajattelu kumpuaa aina jostakin. Se voi johtua vaikka huonoista kokemuksista tai kasvatuksesta ja joidenkin tutkimusten mukaan se periytyy osittain geeneissä. Millä logiikalla on oikein tai järkevää, että nämä rasismiin "sairastuneet" syrjäytetään yhteiskunnasta? 

 

Minä ymmärrän jos lapsiperhe "eliminoi" lähipiiristään vaikka tuomitun pedofiilin, mutta että vihaisia viestejä nettiin kirjoittavan ihmisen? Anna minun kaikki kestää. Onneksi meillä päin ei kukaan käyttäydy noin, vaikka joissakin piireissä se on ilmeisesti yleistä. Tolkun ihminen kuuntelisi ja keskustelisi tämän ihmisen kanssa ja pyrkisi ottamaan selvää mistä ajatukset johtuvat, ja yrittäisi kenties saada sitä kuuluisaa tolkkua hänen ajatuksiin.

 

Niinistön lääke voi pahimmassa tapauksessa purkautua kadulla väkivaltana.

 

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801222200688307_pi.shtml

ToniPihkola
Sitoutumaton Lahti

Itsenäinen ajattelija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu